Gek van Oranje

Iedereen heeft Oranjekoorts in Gek van Oranje

NPO 3 - zaterdag 2 december om 22:00

© Pief Weyman
Mozaiëkfilm die zich afspeelt tijdens het WK Voetbal. Alle personages krijgen vroeg of laat te maken met een vorm van Oranjekoorts.

Het is de zomer van 2010. In Zuid-Afrika staat het WK voetbal op het punt van beginnen.

Gek van Oranje

Bij zo'n groot toernooi hoort ook de Oranjekoorts. Omdat onze jongens het erg goed doen, kleurt Amsterdam na iedere wedstrijd een klein beetje meer oranje. Dat is in Gek van Oranje de achtergrond voor een romantische komedie in mozaïekvorm. De film volgt een aantal personages die allemaal met de Oranjekoorts te maken krijgen.

Zo heeft voetbalhater Adam (Nasrdin Dchar) het thuis zwaar: echtgenote Claudia (Susan Visser) en hun twee zoons zijn juist gek op voetbal. In een wasserette ontmoet hij Merel (Hannah Hoesktra), die ook liever een zomer zonder WK had gehad. Zij baalt weer van haar vriend Duco (Willem Voogd). Hij heeft meer aandacht voor het Nederlands elftal dan voor hun voornemen zwanger te worden.

Jan-Joost van Gangelen

Janice (Esmee van Kampen) en Michael (Martijn Fischer) zijn juist allebei voetbalgek. Wat heet: hun bruiloft en de huwelijksreis naar Zuid-Afrika staan helemaal in het teken van Oranje.

Dat is nog maar een deel van de grote hoeveelheid BN'ers die in Gek van Oranje voorbijkomt. Ook Ton Kas, Sanne Wallis de Vries en Jan Versteegh hebben een rolletje. Sportpresentator Jan-Joost van Gangelen komt voorbij als zichzelf.

Meer over