Gemini Man

Will Smith vecht met zichzelf in sciencefictionfilm Gemini Man

ZDF - dinsdag 14 november om 00:30

© Paramount Pictures
In de sciencefiction Gemini Man neemt een huurmoordenaar het op tegen een wel heel bijzondere vijand: een jongere kloon van zichzelf.

Heel veel films gaan (uiteindelijk) over het gevecht dat de hoofdpersoon met zichzelf voert, maar Gemini Man neemt die tweestrijd wel heel letterlijk.

Will Smith

Will Smith is zo’n acteur die maar niet ouder lijkt te worden. Hoewel hij in de vijftig is, is hij nog prima in staat om twee uur lang rond te rennen in een sciencefictionthriller.

In Gemini Man moet Smith als huurmoordenaar Henry Brogan vluchten, vechten, schieten en racen voor zijn leven. Doorgaans is Brogan de jager, maar nu ontdekt hij dat hij zélf achterna wordt gezeten. En zijn achtervolger is niet zomaar iemand: het is een jongere – en dus sterkere en fittere – kloon van hemzelf. Gelukkig kan de oude Henry dan weer bogen op de jarenlange ervaring die zijn jonge tegenpool nog ontbeert.

Gemini Man

Het idee voor Gemini Man lag al sinds de jaren 90 op de plank. De film was toen zijn tijd ver vooruit. De digitale technieken waren nog lang niet ver genoeg ontwikkeld om een geloofwaardige jongere kloon op het scherm te toveren. En de makers zagen het niet zitten om twee acteurs te gebruiken voor de oudere en jongere Henry: één man moest die rol spelen.

Door de jaren heen werden heel wat acteurs genoemd voor de hoofdrollen. Clint Eastwood was de eerste die aan de rol gelinkt werd, na hem waren onder meer Sean Connery, Harrison Ford, Mel Gibson en Johnny Depp in beeld.

Meer over