Gemini Man

Will Smith vecht met zichzelf in Gemini Man

Spike - vrijdag 17 december om 20:32

© VALERIE MACON / AFP
Will Smith is terug! In de actiethriller Gemini Man neemt hij het als huurmoordenaar op tegen een wel heel bijzondere vijand: een jongere kloon van zichzelf. Of de oudere of jongere versie als winnaar uit de strijd komt, zie je vanavond op Spike.

Heel veel films gaan over het gevecht dat de hoofdpersoon met zichzelf voert, maar Gemini Man neemt die tweestrijd wel heel letterlijk.

Will Smith

De actiefilm Gemini Man draait om Henry Brogan, een moordenaar op leeftijd die van plan is om zijn carrière de rug toe te keren. Voordat het echter zover is, moet hij vluchten, vechten, schieten en racen voor zijn leven.

Doorgaans is Brogan de jager, maar nu ontdekt hij dat hij zélf achterna wordt gezeten. En zijn achtervolger is niet zomaar iemand: het is een jongere – en dus sterkere en fittere – kloon van hemzelf. Gelukkig kan de oude Henry dan weer teren op de jarenlange ervaring die zijn jonge tegenpool niet heeft. Wie komt er als winnaar uit de strijd?

Gemini Man

Het idee voor Gemini Man lag al sinds de jaren 90 op de planken. De film was toen zijn tijd ver vooruit. De digitale technieken waren nog lang niet genoeg ontwikkeld om een geloofwaardige jongere kloon op het scherm te toveren. En de makers zagen het niet zitten om twee acteurs te gebruiken voor de oudere en jongere Henry: één man moest die rol spelen.

Door de jaren heen werden heel wat acteurs genoemd voor de hoofdrollen. Clint Eastwood was de eerste die aan de rol gelinkt werd, na hem waren onder meer Sean Connery, Harrison Ford, Mel Gibson en Johnny Depp in beeld. Uiteindelijk viel de keuze op Will Smith, die ondanks zijn leeftijd nog prima in staat is om twee uur lang rond te rennen.

De tv-première van Gemini Man zie je vanavond om 20:30 uur op Spike.

Meer over