Up in the air - George Clooney in het vliegtuig

21 februari 2019 23:32 | kijktips | Door Televizier

© DreamWorks Pictures

Ryan Bingham (George Clooney) is een crisismanager die voor zijn werk het land door reist en mensen ontslaat. Hij is bijna altijd onderweg en houdt van zijn leven zoals het is. Totdat er twee vrouwen opduiken die zijn leven op zijn kop zetten.

Bazen die te bang zijn om hun eigen werknemers te ontslaan bellen crisismanager Ryan Bingham (George Clooney). Hij vliegt in Up in the Air door het hele land om mensen de zak te geven. 

Up in the Air

Voor die baan is Ryan elf maanden per jaar onderweg en dat bevalt hem prima. Hij is in Up in the Air zelfs trots op het feit dat hij bijna tien miljoen airmiles op zijn naam heeft.

Zijn reizende leven komt op losse schroeven te staan als zijn collega Natalie (Anna Kendrick) denkt dat het allemaal goedkoper kan. Ze ziet er het nut niet in om het land rond te vliegen om mensen te ontslaan. Dat kan ook prima met videobellen.

Ryans baas vindt dat een geweldig plan. Hij wil wel dat Ryan Natalie eerst een tijdje op sleeptouw neemt. Zo kan ze de kunst van het ontslaan afkijken van de meester. 

Maatschappijkritiek

Natalie is niet de enige vrouw die Ryans leven in de war schopt. Ook zakenvrouw Alex (Vera Farmiga) draagt haar steentje bij. Zij is al net zo veel onderweg als Ryan en iedere keer als ze elkaar tegenkomen slaat de vonk weer over. 

Hierdoor proeft Ryan van het leven met iemand anders en begint hij zijn vraagtekens te zetten bij zijn leven.

Up in the Air bevat humor, drama, en een flinke dosis maatschappijkritiek. Regisseur Jason Reitman hakt vaker met dit bijltje. Zijn eerdere films Juno en Thank You for Smoking bevatten dezelfde mix.

Meer over