George Michael: portret van een artiest

NET5 richt de spotlights op tieneridool, rebel en rolmodel George Michael

NET 5 - vrijdag 21 april om 20:30

© Talpa
George Michael is al even niet meer onder ons, maar de vele verschillende kanten van de zanger fascineren nog altijd: tieneridool, rebel, rolmodel - hij was het allemaal. Al die kanten komen in de documentaire George Michael: Portret van een Artiest aan bod.

George Michael is al even niet meer onder ons, maar de vele verschillende kanten van de zanger fascineren nog altijd: tieneridool, rebel, rolmodel - de in 2016 overleden Michael was het allemaal.

George Michael: Portret van een Artiest

Simon Napier-Bell maakte een documentaire over de zanger, waarin naast journalisten ook artiesten als Stevie Wonder en acteur Stephen Fry aan het woord komen. De documentairemaker was in het begin van Michaels carrière diens manager en omschrijft die periode in een Brits dagblad als de waardevolste in zijn leven. "Als je dertig jaar artiestenmanager bent, vraag je je geregeld af waar je in hemelsnaam mee bezig bent en waarom je geen dokter of advocaat bent geworden." Toen Michael op zijn pad kwam, veranderde dat. "Door hem werd mijn leven plotseling wel waardevol."

Meer over