Geostorm

Kan Gerard Butler de wereld redden in Geostorm?

Veronica - zaterdag 2 september om 20:00

© http://photos.plurimedia.fr/
Het satellietsysteem dat de aarde beschermt tegen natuurrampen slaat op hol. Twee wetenschappers moeten de satellieten fiksen voor de planeet vergaat in een enorme storm.

Het gaat niet goed met de aarde. Door klimaatverandering krijgt de planeet de ene natuurramp na de andere te verduren.

Gerard Butler

Wetenschappers ontwikkelen een manier om de aarde te redden. Een geavanceerd satellietsysteem moet ervoor zorgen dat natuurrampen in de toekomst uitblijven.

Dat werkt als een tierelier. Sinds het systeem in de lucht is, is er geen grote ramp meer geweest.
Na drie jaar begint het toch een beetje te rommelen. Met rampzalige gevolgen.

Maar het kan nog erger. Als het systeem averechts gaat werken heeft dat een allesverwoestende Geostorm tot gevolg.

Wetenschapper Jake (Gerard Butler), betrokken bij het originele ontwerp, en zijn broer Max (Jim Sturgess) gaan de ruimte in om het systeem te fiksen. Maar krijgen ze dat wel op tijd voor elkaar?

Geostorm

Filmstudio Warner was niet blij met de eerste versie van Geostorm. Ook het testpubliek was niet te spreken over de film.

Vandaar dat Warner producent Jerry Bruckheimer aantrok om de boel te redden. Hij zette scenarioschrijver Laeta Kalogridis en regisseur Danny Cannon aan het werk om de boel te fiksen.

Het tweetal – dat tot dan toe niks met de film te maken had – schreef en schoot in twee weken tijd nieuw materiaal om het verhaal vlot te trekken. Dat was een duur geintje: die twee weken werk kostten zo'n 15 miljoen dollar.

Meer over