Get Out

Dé bioscoopverrassing van 2017

NET 5 - vrijdag 12 februari om 22:45

© © Universal Pictures
Get Out was de grootste bioscoopverrassing van 2017. De horrorfilm trok niet alleen volle zalen, hij sleepte de ene na de andere filmprijs in de wacht.

Fotograaf Chris (Daniel Kaluuya) is zenuwachtig. Met een reden: hij gaat de ouders van zijn vriendin Rose (Allison Williams) voor het eerst ontmoeten.

Get Out

Nou is dat eerste bezoekje aan schoonouders altij als spannend, maar voor Chris zit er extra spanning op. Chris is Afro-Amerikaans en Rose is wit. Chris maakt zich zorgen over hoe haar ouders daarop zullen reageren.

Hoe vaak Rose ook tegen hem zegt dat het allemaal wel zal meevallen, Chris blijft zenuwachtig. Zelfs als Roses vader Dean Armitage (Bradley Whitford) hem vertelt dat hij een derde keer op Obama gestemd zou hebben als dat mogelijk was geweest.

In Get Out blijkt al snel dat de Armitages lang niet zo politiek correct en ruimdenkend zijn als Rose heeft doen voorkomen. Sterker nog: Chris is in levensgevaar. 

Overleeft Chris het op het eerste gezicht onschuldige bezoekje aan zijn schoonouders?

Jordan Peele

Get Out is het regiedebuut van de Amerikaanse komiek Jordan Peele. Peele tekende daarnaast ook voor het scenario.

Dat ging hem niet slecht af. Get Out sleepte meteen vier Oscarnominaties in de wacht.

En niet in de minste categorieën: Daniel Kaluuya kreeg een nominatie in de categorie beste hoofdrol, Peele zelf werd genomineerd als regisseur en Get Out maakte ook nog eens kans op de Oscar voor beste film. Uiteindelijk mocht Peele de Oscar voor beste scenario mee naar huis nemen.

Meer over