Get Santa

De Kerstman wordt opgepakt door de politie in Get Santa

NET 5 - zaterdag 9 december om 21:56

© Steffan Hill
De Kerstman dreigt in Get Santa zijn werk niet te kunnen afmaken wanneer hij in de gevangenis terecht komt.

De Kerstman (Jim Broadbent) is met slee en al neergestort en alle rendieren zijn verdwenen. Tom (Kit Connor) vindt hem en wil hem helpen, maar zijn moeder denkt dat hij een inbreker is en laat hem arresteren.

Get Santa

Dit rare misverstand moet rechtgezet worden, want al die pakjes moeten natuurlijk wel op tijd bezorgd worden. Toms vader (Rafe Spall) komt zelf net uit de gevangenis en samen gaan zij op pad om de Kerstman te bevrijden.

Dat wordt een knotsgek avontuur. Ondertussen is te zien hoe de Kerstman veel moeite heeft met het ietwat onorthodoxe leven in de gevangenis. 

Knipogen

Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen want de film Get Santa bevat veel verwijzingen naar populaire films. Wanneer Steve aanbiedt om de Kerstman uit de gevangenis te bevrijden, heeft dat veel weg van de scène in The Godfather waarin Michael Corleone aanbiedt om Sollozzo en McClusky te vermoorden.

En wanneer de slee door de hemel vliegt met een volle maan op de achtergrond doet dat natuurlijk denken aan E.T. Als er een tunnel te zien is achter de poster van een vrouw in een sportschool gaan de gedachten gelijk naar Tim Robbins in The Shawshank Redemption.

Meer over