Get Smart

Steve Carell als stuntelende spion in Get Smart

Viaplay TV - maandag 19 september om 22:16

© http://info.sky.de/
Een knullige spion moet in Get Smart samen met zijn collega een terroristische organisatie zien op te rollen.

Spionnen zijn doorgaans niet dom. Maxwell Smart is, zoals zijn naam al zegt, behoorlijk slim. Alleen is hij ook heel erg onhandig. Vandaar dat hij bij spionagedienst CONTROL niet verder komt dan een kantoorbaan.

Get Smart

Op kantoor kan Smart niks kapotmaken. En toch droomt hij van het echte werk. Het liefst zou Maxwell zijn zoals zijn held, Agent 23 (Dwayne Johnson).

In Get Smart krijgt hij die kans. Na een aanval op het hoofdkantoor kampt CONTROL met een ernstig tekort aan spionnen. Dus moet Maxwell achter zijn bureau vandaan komen. Samen met de bloedmooie Agent 99 (Anne Hathaway) moet hij achter de terroristen van KAOS aan.

En Agent 23? Omdat zijn identiteit op straat ligt, moet hij de kantoorbaan van Maxwell overnemen.

Steve Carell

In de jaren 60 was Get Smart een populaire televisieserie. Maxwell Smart klungelde zich 138 afleveringen lang een weg door de spionagewereld. Na deze filmversie waren er plannen voor een vervolg, maar die kwamen nooit van de grond. 

Eerst was Steve Carell niet tevreden over het script. Daarop schreef de acteur zelf een scenario. Regisseur Peter Segal en Carell zelf zagen het wel zitten om met dat script aan de slag te gaan. In de tussentijd ging de carrière van Anne Hathaway zo goed dat ze geen tijd meer had.

Meer over