Glansrol voor Isabelle Huppert

Gevaarlijke chocolade van Claude Chabrol

TV5MONDE - zondag 16 februari om 21:00

© https://www.arte.tv/
Het leven van concertpianist André en zijn gezin staat op zijn kop als er op een dag een mooie jonge vrouw aanklopt die zegt zijn dochter te zijn.

Begenadigd pianist André Polonski woont met zijn vrouw Mika, baas bij een chocoladefabriek, en zoon Guillaume, die hij kreeg uit een eerder huwelijk, op het Zwitserse platteland. Alles gaat zijn gangetje, tot ene Jeanne voor de deur staat. Deze 18-jarige schoonheid beweert bij geboorte te zijn verwisseld met Guillaume en dus de dochter van André te zijn. Als blijkt dat ze ook prachtig piano kan spelen, zet dat de verhoudingen binnen het gezin aardig op scherp.

Isabelle Huppert

Met het drama Merci pour le chocolat maakt de Franstalige tv-zender TV5MONDE een grote stap in de tijd binnen de Claude Chabrol-maand; na Le Beau Serge en Les Cousins uit respectievelijk 1958 en 1959, is het nu tijd voor moderner werk uit 2000. De vrouwelijke hoofdrol is voor de wereldberoemde Isabelle Huppert, een actrice die in zeven Chabrol-films schitterde. Voor haar rol in Merci pour le chocolat ontving zij op het Festival International de Montréal in 2000 de prijs voor Beste Actrice.

De films van Claude Chabrol op TV5MONDE worden in het Nederlands ondertiteld.

Meer over