Gezellig thuis bij het rookmonster

Vanaf de allereerste aflevering is het een van de grootste mysteries in Lost: hoe zit het nou met het rookmonster dat dood en verderf zaait op het eiland?

Op internetfora wordt al jaren fanatiek gespeculeerd over wat het zou kunnen zijn: een mysterieuze tropische wervelstorm, een revolutionair beveiligingsysteem of wellicht een buitenaards wezen dat door de Amerikaanse overheid op het eiland is gedropt? Wat precies achter deze oerkracht schuilgaat, bleef tot nu toe in nevelen gehuld, maar de meeste mensen die ermee in aanraking kwamen, konden het in ieder geval niet navertellen.

Ben
Vanavond zien we dan eindelijk waar het monster zich schuilhoudt, als Ben door Locke wordt gedwongen om zich te verantwoorden voor zijn daden – en dan vooral het feit dat hij dochter Alex heeft laten doodschieten. Maar of een bezoekje aan deze tempel in de jungle nou de beste manier is om Ben van zijn schuldgevoel af te helpen…

Hiërogliefen
Eén ding is zeker: deze aflevering van Lost zal je lang bijblijven! Tip: let vooral op de hiërogliefen in de muur. Daarin zijn een hoop verwijzingen te zien naar het rookmonster. Wil je daar na deze aflevering meer over lezen? Kijk dan ook eens hier.

Reageren