Ghost Rider

Nicolas Cage is des duivels

Veronica - zondag 17 mei om 22:55

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
Nicolas Cage gaat in Ghost Rider als superheld op zijn motor de strijd aan met demonen die het op zijn vriendinnetje hebben voorzien.

In zijn jonge jaren sloot stuntman Johnny Blaze (Nicolas Cage) een deal met de duivel. Niet eens voor eigen gewin, maar om zijn doodzieke vader te redden. 

Ghost Rider

Wie een deal sluit met de duivel, weet dat er een moment komt dat je moet terugbetalen. Doorgaans kost je dat je ziel.

In het geval van Johnny heeft Mephistopheles (Peter Fonda) andere plannen. Johnny moet veranderen in Ghost Rider, een vlammende wreker met een brandende schedel op de plek waar ooit zijn hoofd zat.

In die hoedanigheid moet Johnny het opnemen tegen hordes demonen. Zijn doel: de afvallige zoon van Mephistopheles tot de orde roepen.

In de tussentijd moet Ghost Rider Johnny alles op alles zetten om zijn oude vlam Roxanne (Eva Mendes) uit handen van de duivel te houden. 

Nicolas Cage

Nicolas Cage is een groot fan van de Ghost Rider-stripboeken van Avengers-uitgever Marvel. Hij wilde de rol van Johnny Blaze dan ook dolgraag spelen.

Of het geholpen heeft tijdens zijn audities weten we niet, maar Cage heeft zelfs een Ghost Rider-tattoo op zijn linker bovenarm. Om te voorkomen dat Johnny Blaze in de film met een tatoeage van zichzelf zou rondlopen, moest Cage die tattoo met make-up verbergen.

Meer over