Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Nicolas Cage blijft vechten in vervolgdeel Ghost Rider

Veronica - donderdag 18 november om 22:55

© www.allmoviephoto.com
Ghost Rider: Spirit of Vengeance is het vervolg op Ghost Rider uit 2007. Ook in dit deel probeert stuntman Johnny Blaze (Nicolas Cage) ervoor te zorgen dat zijn alter ego niemand in gevaar brengt.

Jaren geleden sloot Johnny Blaze een deal met de duivel. Zo kon Johnny zijn vader en zijn jeugdliefde het leven redden. Daar stond wel tegenover dat Johnny voortaan als Ghost Rider door het leven moest.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Ghost Riders belangrijkste taak is zondaars straffen. Het maakt daarbij niet uit hoe klein de misdaden zijn: wie iets fout doet, krijgt de Ghost Rider op zijn dak.

In Ghost Rider: Spirit of Vengeance worstelt Johnny (Nicolas Cage) met zijn rol. Hij wil geen mensen kwaad doen, zeker niet als die mensen nauwelijks iets misdaan hebben.

Daarom houdt hij zich verborgen in Oost-Europa. Daar krijgt hij bezoek van priester Moreau (Idris Elba).

Moreau heeft ontdekt dat de duivel een menselijke vorm probeert aan te nemen. Hij heeft daartoe het lichaam van een klein jongetje op het oog.

De priester wil de kleine Danny beschermen, maar daar heeft hij Johnny's hulp bij nodig. Johnny weigert, tot Moreau hem belooft dat hij hem van zijn alter ego Ghost Rider af kan helpen.

Christopher Lambert

Oudgediende Christopher Lambert (bekend van de Highlander-films) speelt in Ghost Rider: Spirit of Vengeance de rol van Methodius. Voor die rol moest hij flink in de make-up: Methodius heeft een hoofd vol tattoos.

Het kostte zoveel tijd om die te verwijderen, dat Lambert ze aan het eind van zijn werkdag maar gewoon liet zitten. Hij ging met neptattoos en al terug naar zijn hotel.

Meer over