Ghostbusters

Who you gonna call? Ghostbusters!

Veronica - zaterdag 1 augustus om 20:00

© ftpmuc.sky.de
Als de kwaadaardige geest Gozer de wereld bedreigt, is er maar één team dat hem kan stoppen: The Ghostbusters.

De film Ghostbusters gaat over een groep wetenschappers met expertise op het gebied van het paranormale. Als ze allen ontslagen worden op de universiteit waar ze lesgeven, besluiten ze hun kracht en kennis te bundelen. Ze beginnen een bedrijfje, genaamd Ghostbusters.

Ghostbusters

Bij een van hun opdrachten ontmoeten ze Dana Barrett, wier appartement ontdaan moet worden van een spook. Dit spook blijkt een kwaadaardige geest te zijn genaamd Gozer. Hij is van plan een portaal te openen waardoor de spoken vrij naar onze wereld kunnen en de mensheid zullen uitroeien. Het is aan de Ghostbusters om dit te voorkomen.

John Belushi

John Belushi zou oorspronkelijk Peter Venkman spelen, vanwege zijn overlijden ging de rol naar Bil Murray. Het groene monster dat in de film te zien is, is losjes gebaseerd op John Belushi.

Ghoststoppers

Het had maar weinig gescheeld of de film Ghostbusters had een hele andere titel gehad. Dit had te maken met een rechtenkwestie, er was al een tv-serie uit de jaren 70 die dezelfde naam had. Naast Ghoststoppers werd er ook gedacht aan Ghostblasters, Ghostbreakers en Ghostsmashers. Uiteindelijk heeft Universal besloten een half miljoen dollar plus 1 procent van de opbrengsten af te staan voor de gewilde Ghostbusters-titel.

Meer over