Ghostbusters

Who you gonna call? Vier vrouwen!

Veronica - zondag 2 augustus om 20:00

© 20th Century Fox / MKNS
In deze remake van eightiesklassieker Ghostbusters proberen wetenschappers Abby en Erin te bewijzen dat het spookt in New York. Samen met Jillian en Patty gaan ze aan de slag als spokenjagers.

Als regisseur Paul Feig in 2014 aankondigt dat hij een remake gaat maken van de jaren 80-klassieker Ghostbusters, zijn de fans van het origineel niet meteen onverdeeld enthousiast. Waarom wil Feig zo nodig tornen aan het origineel uit 1984? Wat kan hij er aan toevoegen?

Ghostbusters

Het kan – volgens een deel van de fans althans – nog erger dan 'gewoon' een remake van hun favoriete film. Feig kondigt aan dat de nieuwe Ghostbusters een bijna volledig vrouwelijke cast zal krijgen.

Als de film in 2016 uitkomt, gaat het meer over 'die vrouwen' dan over de film zelf. Een klein, maar luidruchtig groepje fans domineert de discussie over Ghostbusters: de woede over het feit dat vrouwen de hoofdrol spelen in 'hun' film kent geen grenzen. 

Dat is zonde. Deze remake is niet zo goed als het – geniale – origineel, maar dat kon je ook niet verwachten.

Bovendien ligt dat zeker niet aan de hoofdrolspeelsters: Saturday Night Live-coryfeeën Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones en Kate McKinnon zijn heerlijk op dreef als wetenschappers die geestenjagers worden. Dat de film af en toe niet werkt, ligt vooral aan het wat rammelende scenario.

Bill Murray

Voor de liefhebbers van de originele Ghostbusters-films: Bill Murray en zijn medespokenjagers Dan Aykroyd en Ernie Hudson hebben alle drie een klein gastrolletje in deze remake.

Harold Ramis is de enige originele Ghostbuster die niet acteer in de film: hij overleed in 2014.

Toch komt ook hij even voorbij. Vlak bij het kantoor van Erin (Kristen Wiig) op de universiteit staat een borstbeeld van Ramis.

Meer over