Ghosts of Girlfriends Past

Matthew McConaughey luistert naar zijn exen

NET 5 - donderdag 24 februari om 22:40

In de romcom Ghosts of Girlfriends Past krijgt de verstokte womanizer Connor bezoek van de geesten van drie van zijn exen. Klinkt bekend? Klopt: de film is losjes gebaseerd op de kerstklassieker A Christmas carol van Charles Dickens.

Omdat Ghosts of Girlfriends Past alles met liefde en weinig met Kerstmis te maken heeft, speelt de film zich rond een bruiloft af. De drie geesten uit het originele verhaal blijven overeind en ook enkele delen uit het authentieke plot komen terug in de film.

Matthew McConaughey

Modefotograaf Connor (Matthew McConaughey) heeft in Ghosts of Girlfriends Past een broertje dood aan het huwelijk: hij vindt het iets voor sukkels.

De rokkenjager geniet te veel van zijn vrijgezellenbestaan om zich aan één vrouw te binden. Als hij hoort dat zijn jongere broer Paul binnenkort gaat trouwen, probeert Connor hem dat dan ook uit alle macht uit het hoofd te praten.

Tevergeefs, maar toch.

Ghosts of Girlfriends Past

Op de avond voor Pauls bruiloft krijgt Connor onverwachts bezoek: de geesten van drie van zijn exen – Ghosts of Girlfriends Past dus – verschijnen aan Connor om hem wijze lessen te leren over de liefde.

Strekking van het verhaal dat ze vertellen: Connor kan en mag zijn jeugdliefde Jenny (Jennifer Garner) niet zomaar laten lopen.

Het resultaat is een fijne niets-aan-de-handfilm met grappige bijrollen van Michael Douglas (als geest van een oude playboy) en Emma Stone.

Meer over