Gino's Italy: Like mamma used to make

Heerlijk Italiaans koken met chef-kok Gino D'Acampo op 24Kitchen

24kitchen - maandag 13 maart om 21:30

© All3Media
Chef-kok Gino D'Acampo gaat in Gino's Italy: Like Mamma Used to Make in Italië op zoek naar de allerlekkerste familierecepten. Hij begint in zijn eigen geboortestad Torre Del Greco, waar hij zijn moeders pasta maakt en een vrolijke reünie heeft met zijn tantes.

Van zijn oma leerde chef-kok Gino D'Acampo pizza maken, bij zijn moeder roerde hij geregeld in een pan bolognesesaus en met zijn tante rolde hij zijn eerste gehaktballetjes. Zijn nieuwe reisserie Gino's Italy: Like Mamma Used to Make is dan ook een ode aan alle Italiaanse vrouwen die onmisbaar zijn in de keuken. En waar kan D'Acampo beter beginnen dan in zijn geboortestad Torre Del Greco nabij Napels.

Gino's Italy: Like Mamma Used to Make

Hij bezoekt er de versmarkt, maakt zijn moeders pasta met mosselen en wijnsaus, en ziet na zeven jaar zijn tantes weer. Het wordt een vrolijke reünie, onder het genot van een gerecht uit zijn kindertijd: pasta alla genovese met een vlees- en uiensaus. Later deze reeks zoekt hij naar recepten van andere families, onder meer op het eiland Procida en in Toscane.

Meer over