Godzilla

Filmmonster der filmmonsters

Viaplay TV - donderdag 3 juni om 23:20

© http://www.warnerbros.de/agb.html
De filmgeschiedenis heeft heel wat klassieke filmmonsters voortgebracht. Godzilla is een van de bekendste. De van oorsprong Japanse megahagedis spreekt na dik zestig jaar nog steeds tot de verbeelding.

In 1954 verscheen de eerste Godzilla-film. Deze remake (die het originele verhaal behoorlijk vrij vertaalt) stamt uit 2014.

Godzilla

In 1999 komt de vrouw van wetenschapper Joe Brody (Bryan Cranston) om bij een mysterieus incident in een Japanse kerncentrale. Joe accepteert de officiële uitleg van dat incident – het was een ongeluk – niet.

Dat merkt zijn zoon Ford (Aaron Taylor-Johnson) vijftien jaar later ook. Militair Ford krijgt te horen dat papa Joe in Japan is opgepakt omdat hij rondneusde in het verboden gebied rond de kerncentrale.

Als Ford in Japan is om Joe op te halen, gaat het mis. Een MUTO (Massive Unidentified Terrestrial Organism) dat nucleaire straling eet, ontsnapt uit een geheime basis.

Het monster dreigt de hele wereld te vernietigen. De enige die het ding kan stoppen: de gemuteerde megahagedis Godzilla.

Foutje

De opnames van Godzilla en de actiefilm Dawn of the Planet of the Apes vonden tegelijkertijd plaats. De sets van beide films lagen vlak naast elkaar.

Bovendien leken de filmsets ook nog heel erg op elkaar. De gelijkenis was zelfs zo groot dat Godzilla-cameraman Seamus McGarvey een keer per ongeluk doodleuk de set van de verkeerde film op wandelde.

Pas toen hij een tijdje op de set had rondgestruind, ontdekte McGarvey dat hij 'bij de buren' was.

Meer over