Godzilla vs. Kong

Twee titanen nemen het tegen elkaar op in Godzilla vs. Kong op Veronica

Veronica - donderdag 30 mei om 20:26

© Warner Bros. Pictures
Kong is in Godzilla vs. Kong onderweg naar huis waar hij Godzilla tegenkomt. Een gevecht van epische proporties volgt. Terwijl dit gevecht gaande is, probeert organisatie Monarch deze mythische wezens definitief uit te schakelen.

De reusachtige Godzilla is sinds zijn grote gevecht met zijn driekoppige aartsvijand, King Ghidorah, niet meer gezien. De mensheid is ondertussen begonnen vreedzaam samen te leven met de Titanen. 

Godzilla vs. Kong

Maar Godzilla komt weer tevoorschijn en de ellende begint weer van voor af aan. Door zijn niets ontzienende verwoesting moet de mensheid een beroep doen op een andere legende om hem te stoppen: Kong. 

Maar de antropologische linguïst van het wetenschappelijke instituut Monarch, dr. Ilene Andrews (Rebecca Hall) en haar begaafde geadopteerde dochter, Jia (Kaylee Hottle), voelen dat er in Godzilla vs. Kong veel meer op het spel staat.

Speelduur

Er is de laatste tijd veel te doen over de lengte van films. Vooral epische films waarin heel veel gebeurt willen wel eens richting drie uur gaan of daar overheen gaan.

Regisseur Adam Wingard koos voor een speelduur van iets minder dan twee uur. De regisseur verklaarde dat er een goede reden voor moet hebben als je een film veel langere maakt. In een film van drie uur, krijg je geen extra uur vechtende monsters, maar een uur langer mensen die over monsters praten.

Meer over