Koppensnellers

Goedbedoeld gemanipuleer

NPO 3 - vrijdag 10 april om 20:25

© AVROTROS
Dana wil weer in contact komen met haar zoon Lucas. Ze biedt schoondochter Emmeke een baan aan bij haar krant en schrijft een positief stuk over Lucas’ moskeeproject. Maar Dana’s plan pakt anders uit dan ze had gehoopt.
In de tweede aflevering van de dramaserie Koppensnellers krijgt Dana het voor elkaar het huwelijk van zoonlief Lucas in gevaar te brengen. Haar bedoelingen lijken in eerste instantie goed. Ze wil weer in contact komen met haar zoon en daarom biedt ze schoondochter Emmeke een baantje aan bij haar krant. Daar sluit de keiharde zakenvrouw ondertussen een geheime deal met een Amerikaanse zoekmachine die de winstcijfers kan laten stijgen. Als Dana ook nog een artikel schrijft over het moskeeproject van Lucas en het stuk vervolgens positief voor hem uitpakt, kan er haast niets meer fout gaan. Of toch? Door haar bemoeienis met Lucas’ huwelijk is hij niet zo blij met zijn moeder als ze had gehoopt. Het maakt de band tussen de twee alleen nog maar moeizamer.

Geen dijenkletsers

Bij Lucas en zijn oom Fons zijn de familiekwaaltjes juist ver te zoeken. Lucas (Tim Linde) voelt als een zoon voor de burgemeester, die net als zijn neef een moskee wil laten bouwen in de gemeente. Jack Wouterse, de acteur die Fons speelt, heeft genoten van de ‘mooie scènes’ met tegenspeler Tim. Jack is ondertussen ook te zien in zijn komische theatervoorstelling. Zit het met de humor in Koppensnellers net zo goed? Er valt zeker wat te lachen: “Niet van die dijenkletsers, maar wel dat je af en toe denkt: in wat voor wereld leven we? De humor zit meer in de herkenbare situaties, dan in grappen of grollen.”

Meer over