Goede tijden, slechte tijden

GTST lijkt te hinten op nieuwe verhaallijn rondom borstkanker

RTL 4 - maandag 27 maart om 20:02

© Videoland
Janine moet in deze aflevering van GTST naar het ziekenhuis voor haar periodieke oncologische controle en is ontroerd als Ludo alles aan de kant zet om met haar mee te gaan. Stefano werkt aan de start van zijn nieuwe bedrijf. Rik wil Shanti verrassen.

De vaste kijkers van GTST weten mogelijk nog wel dat eind 2019 het leven van Janine Sanders (Caroline de Bruijn) compleet op zijn kop werd gezet toen hij een knobbeltje in haar borst ontdekte. Een bultje dat na heel wat onderzoeken geen cyste maar een kwaadaardige tumor bleek. 

Lees ook: Dit is het lot van Janine na borstamputatie in GTST 

Borstamputatie

Het was het begin van een lange periode van pijn, onzekerheid, moedeloosheid en ziek zijn. Janine koos er namelijk in eerste instantie voor intensieve chemokuren in de hoop dat haar tumor zou slinken. Dit gebeurde echter niet: de tumor bleek zo hardnekkig dat er slechts een paar opties overgebleven. En terwijl haar familie vond dat ze moest vertrouwen op een ander type chemo, nam Janine de beslissing dat ze de tumor zo snel mogelijk uit haar lijf wilde. Ze koos voor een borstamputatie, hoe rigoureus en bedroevend ook. 

Janine in GTST

Inmiddels zijn we drie jaar verder, maar lijken de makers toch nog niet helemaal klaar met deze verhaallijn. In deze aflevering van GTST moet Janine namelijk naar het ziekenhuis voor haar periodieke oncologische controle. Aangezien er de afgelopen jaren amper met een woord over werd gerept, lijkt dit de opmars voor een vervolg. Helemaal omdat juicekanalen recent een oproep spotten van de makers voor mensen met deze vreselijke ziekte. Of het echter wederom Janine overkomt, is de vraag.

Meer over