GoedNieuws vandaag

Donatello Piras en Nikki Herr debuteren met GoedNieuws Vandaag op SBS6

SBS 6 - maandag 2 oktober om 17:57

© William Rutten

Ben je al die negativiteit in de media helemaal zat? Kijk dan vanaf vandaag iedere werkdag om 18:00 uur naar GoedNieuws Vandaag, een nieuwsprogramma van SBS6 dat eindelijk eens een positieve kijk op het nieuws biedt.

Wie iedere dag het nieuws volgt, ziet maar weinig positieve berichten. Journaals, kranten en actualiteitenprogramma’s besteden immers veel aandacht aan rampen, oorlogen, problemen en andere ingewikkelde kwesties, waardoor goed nieuws ondergesneeuwd raakt.

GoedNieuws Vandaag

Als positieve tegenhanger komt SBS6 daarom vanaf vandaag met GoedNieuws Vandaag, een programma dat met een positieve en optimistische blik naar het nieuws kijkt; van wetenschappelijke doorbraken op medisch vlak tot inzamelingsacties om een buurtbewoner te helpen of andere voorbeelden van mensen die nét dat stapje extra zetten om anderen te helpen. Alles kan voorbijkomen, van lokaal tot wereldschaal.

Nikki Herr

Presentatoren Donatello Piras en Nikki Herr staan er hierbij niet alleen voor. Onder meer Sofie van den Enk, Raymond Mens, Talitha Muusse en Rens de Jong zullen optreden als nieuwsanalisten.

Daarnaast heeft het programma twintig professionals aan zich weten te binden. Deze groep bestaat onder andere uit Rhijja Jansen, een vooraanstaande zorgjournalist en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Verzorgenden, psycholoog Najla Edriouch, en Hendrik Atze van Doezum, die in 2022 werd uitgeroepen tot Geschiedenisdocent van het Jaar. Dagelijks zal een van hen positief nieuws delen binnen hun expertisegebied.

GoedNieuws Vandaag is 2 oktober iedere werkdag om 18:00 uur live te zien op SBS6.

Meer over