Going in Style

Morgan Freeman als bejaarde bankovervaller

NET 5 - maandag 13 juni om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Drie bejaarde mannen raken hun pensioen kwijt. Ze verzinnen een andere manier om aan geld te komen: ze gaan een bank overvallen.

Op hun oude dag hebben Joe (Michael Caine), Willie (Morgan Freeman) en Albert (Alan Arkin) geen cent te makken. Ze moeten rond zien te komen van een piepklein pensioentje.

Going in Style

In Going in Style is zelfs dat pensioentje in gevaar. Het staalbedrijf waar ze hun hele leven hard voor hebben gewerkt trekt de stekker uit het pensioenfonds.

Hoe de drie oude bazen nu in hun levensonderhoud moeten voorzien? Joe heeft wel een idee: ze gaan een bank overvallen.

Ze kiezen niet zomaar een willekeurige bank uit. Willie, Albert en Joe hebben hun zinnen gezet op de bank die ervoor verantwoordelijk is dat ze nu op een houtje moeten bijten.

Alleen: hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, zo'n bankoverval? Het drietal heeft geen idee.

Bovendien zijn ze al lang niet meer zo fit als ze vroeger waren. Gaat het ze toch lukken om Robin Hood te spelen voor hun eigen oude dag?

Michael Caine

Voor Michael Caine waren de opnames van Going in Style bijzonder ontspannen. Omdat hij in de schoolvakantie moest filmen, kon hij zijn familie mee naar New York nemen.

Iedereen was erbij: kinderen, kleinkinderen en alle aanhang. De acteur huurde een huis voor de hele familie, op loopafstand van de set.

Na een dag werken kon Caine dus lekker ontspannen met zijn familie. Daardoor had hij de hele tijd een heerlijk vakantiegevoel.

Meer over