Gold digger

Goud van oud

NPO 2 - vrijdag 12 maart om 22:30

© BNNVARA
De zestigjarige Julia heeft haar zaken financieel goed voor elkaar. Als ze een relatie krijgt met de 27 jaar jongere Benjamin, twijfelen velen aan zijn motieven. Zou hij echt van Julia houden, of alleen van haar banksaldo?

Een man van zestig die een relatie met een dertig jaar jongere vrouw heeft, dat komt geregeld voor. Maar als de rollen zijn omgedraaid, is dat een stuk minder geaccepteerd, blijkt in de nieuwe dramaserie Gold digger. Die draait om de zestigjarige Julia (Julia Ormond).

Ben Barners als Benjamin Greene

Zij heeft financieel haar schaapjes op het droge, maar in de liefde is ze een stuk minder succesvol. Tot ze de knappe Benjamin Greene (Ben Barnes) ontmoet, een schrijver die 27 jaar jonger is dan zijzelf. Tot haar niet geringe verbazing, is hij romantisch geïnteresseerd in haar en de twee worden een stel. Julia's ex-man en hun drie kinderen vertrouwen de zaak echter voor geen meter. Zij vermoeden dat de jongeling achter haar vermogen aanzit. En dan kunnen ze fluiten naar de erfenis.

Hangijzer

Ormond vertelt aan de BBC dat het leeftijdsverschil niet het enige hete hangijzer tussen hen is. “Er is iets mis in de relatie, iets waar haar kinderen gretig op inhaken. Ze zien Ben als een bedreiging voor hun erfenis, omdat ze betwijfelen of hij echt van haar houdt. Zoals haar oudste zoon Patrick zegt: 'Mama heeft het huis, de villa, de investeringen; ze is de spreekwoordelijke kip met de gouden eieren.'" Barnes laat het eindoordeel over Benjamin aan de kijkers over: "Die worden in de positie van rechter geplaatst en moeten maar beslissen of ze dezelfde vooroordelen hebben als sommige personages."

Meer over