Gone in Sixty Seconds

Auto's stelen met Nicolas Cage in Gone in Sixty Seconds

RTL 7 - maandag 29 mei om 20:27

© Gone in Sixty Seconds
Wat doe je als je in één nacht tijd vijftig dure en zeldzame auto's moet stelen? Simpel: dan vraag je types als Angelina Jolie en Robert Duvall om hulp, zo blijkt in Gone in Sixty Seconds.

De notoire autodief Randall ‘Memphis’ Raines heeft zijn criminele leven vaarwel gezegd. Prompt daalt het aantal autodiefstallen in zijn buurt met meer dan 40 procent. Hij verdient zijn brood inmiddels op een afgelegen kinderkartbaan.

Gone in Sixty Seconds

Op een dag krijgt Memphis (Nicolas Cage) te horen dat zijn broertje Kip (Giovanni Ribisi) in de problemen zit. Kip moest vijftig klassieke wagens jatten voor een louche autohandelaar, maar heeft de klus totaal verprutst.

Memphis besluit de bijna onmogelijke opdracht op zich te nemen om het leven van zijn broer te redden. Hij heeft in Gone in Sixty Seconds drie dagen de tijd, terwijl zijn criminele opdrachtgever én de politie in zijn nek hijgen.

Nicolas Cage 

Gelukkig hoeft Memphis de klus niet in zijn eentje te klaren. Hij krijgt hulp van zijn oude team. Types als ouwe rot Otto (Robert Duvall), Memphis’ ex Sara (Angelina Jolie) en The Sphinx (Vinnie Jones) kun je er goed bij hebben. 

Na zorgvuldige voorbereiding gaan Memphis en zijn crew ervoor: vijftig kostbare auto’s stelen. Alleen hebben ze nu nog maar één nacht.

Het barst in Gone in Sixty Seconds van de spectaculaire achtervolgingen en racescènes. Nicolas Cage zat in al die scènes zelf achter het stuur, er kwam geen stuntman aan te pas. Cage had zo veel lol in het racen, dat hij er na de opnames mee doorging.

Meer over