Gone in Sixty Seconds

Auto's stelen met Nicolas Cage

Veronica - dinsdag 23 maart om 22:35

© DMB
Wat doe je als je in één nacht tijd vijftig dure en zeldzame auto's moet stelen? Simpel: dan vraag je types als Angelina Jolie en Robert Duvall om hulp.

De notoire autodief Randall 'Memphis' Raines (Nicolas Cage) heeft zijn criminele leven vaarwel gezegd. Prompt daalt het aantal autodiefstallen in zijn buurt met meer dan veertig procent. Hij verdient zijn brood inmiddels op een afgelegen kinderkartbaan.

Klassieke bolides

Op een dag krijgt Memphis te horen dat zijn broertje Kip (Giovanni Ribisi) in de problemen zit. Kip moest vijftig klassieke wagens jatten voor een louche autohandelaar, maar heeft de klus totaal verprutst.

Memphis besluit de bijna onmogelijke opdracht op zich te nemen om zo het leven van zijn broer te redden. Hij heeft in Gone in Sixty Seconds drie dagen de tijd, terwijl zijn criminele opdrachtgever én de politie in zijn nek hijgen.

Gone in Sixty Seconds 

Gelukkig hoeft Memphis de klus niet in zijn eentje te klaren. Hij krijgt in hulp van zijn oude team. Types als rot Otto (Robert Duvall), Memphis' ex Sara (Angelina Jolie) en The Sphinx (Vinnie Jones) kan je goed erbij hebben. 

Na zorgvuldige voorbereiding gaan Memphis en zijn crew ervoor: vijftig kostbare auto's stelen in één nacht.

Het barst in Gone in Sixty Seconds van de spectaculaire achtervolgingen en racescènes. Nicolas Cage zat in al die scènes zelf achter het stuur, daar kwam geen stuntman aan te pas. Cage had zo veel lol in het racen, dat hij er na de opnames mee is doorgegaan.

Meer over