Gooische vrouwen

Linda de Mol gaat naar Parijs

RTL 8 - dinsdag 9 juni om 20:33

© http://www.rtl.nl
Cheryl, Anouk, Claire en Roelien reizen in de filmversie van Gooische Vrouwen af naar Parijs om in het reine te komen met zichzelf.

Het leven in het Gooi is niet eenvoudig. Martin Morero kan tot grote frustratie van Cheryl (Linda de Mol) zijn oog niet van het vrouwelijk schoon af houden. Roelien slaat door als natuurliefhebber en ketent zichzelf vast aan een boom om te voorkomen dat die wordt omgehakt. 

Gooische vrouwen

De dochter van Claire wil met haar zoon naar Burkina Faso emigreren – iets wat het ogenschijnlijke ijskonijn niet koud laat. Anouk deelt tot slot vaak de lakens met verschillende mannen. Haar dochter Vlinder vindt het vreselijk en wil weer bij haar vader wonen.

De vier dames besluiten dat het na al die perikelen tijd is voor wat Franse joie de vivre. In een kleurrijk bestelbusje reist het viertal af naar Parijs.

Daar willen ze een cursus volgen om weer met hun innerlijke zelf in het reine te komen. Dat is geen succes.

In Gooische vrouwen zien we dat een flinke shopsessie in de lichtstad met gezelschap van over-the-topstylist Yari de enige juiste therapie is.

Diamanten status

De film Gooische vrouwen bleek net als de serie een hit. Binnen 23 dagen lokte de film een miljoen Nederlanders naar de bioscoop.

Daarmee behaalden ze een diamanten status. Daarnaast won Peter Paul Muller een Gouden Kalf voor zijn rol als Martin Morero.

Meer over