Goosebumps

Jack Black schrijft griezelboeken

SBS 9 - vrijdag 20 maart om 22:30

© 2015 Sony Pictures Releasing GmbH / MKNS
Met zijn Kippenvel-boeken laat schrijver R.L. Stine massa's kinderen griezelen. Goosebumps gaat niet alleen over de personages uit die boeken, maar ook over de schrijver zelf.

Het is voor Zach wel even wennen: hij is opgegroeid in New York, maar nu verhuist hij met zijn moeder naar een klein plaatsje in Maryland.

Goosebumps

Van de drukke straten van Manhattan naar de rust en ruimte van Greendale, Maryland. Het is voor Zach (Dylan Minnette) een hele overgang.

Toch hoeft hij zich in zijn nieuwe woonplaats niet lang te vervelen. Al is het maar vanwege zijn buurmeisje Hannah (Odeya Rush).  Dankzij haar voelt Zach zich welkom in zijn nieuwe buurt.

Dan ontdekt Zach wie Hannahs vader is: de beroemde griezelboekenschrijver R.L. Stine.

De problemen in Goosebumps beginnen als Zach indruk probeert te maken op Hannah. Daarbij bevrijdt hij per ongeluk een aantal van de monsters die Stine in zijn verhalen gevangen houdt.

Jack Black

Er waren al jaren plannen om de Kippenvel-boeken van R.L. Stine te verfilmen. Omdat die serie uit meer dan zestig (!) delen bestaat, kwam dat er nooit van: het zijn simpelweg te veel boeken om in een verhaal te vatten.

Stine zelf was heel blij met de aanpak regisseur Rob Letterman en schrijversteam. Volgens hem was het een meesterzet om de karakters uit al die verhalen samen te laten komen in één nieuw verhaal.

Geinig gevalletje van omwisseling: Jack Black speelt in Goosebumps schrijver R.L. Stine. Stine heeft zelf ook een rolletje in de film. Hij speelt Mr. Black.

Meer over