Wat een uitvinding

Gordon opent de deuren voor gepassioneerde uitvinders in Wat een Uitvinding!

SBS 6 - zaterdag 29 april om 21:28

© William Rutten

Vershoudfolie die niet van de rol komt, fruitvliegjes die niet weg te slaan zijn en een onstabiel keukentrapje. In het nieuwe SBS6-programma Wat Een Uitvinding! opent Gordon de deuren voor uitvinders die denken een fantastisch idee te hebben voor een alledaags probleem. De vraag is alleen of dat daadwerkelijk zo is.

Genoot je in het verleden van Het Beste Idee van Nederland? Let dan goed op!

Wat een Uitvinding!

Wat Een Uitvinding! krijgen gepassioneerde uitvinders de kans om met een oplossing te komen voor alledaagse problemen binnen de thema’s keuken, klussen en veiligheid. Zij presenteren dit idee en vervolgens is het aan een vak- en publieksjury om het idee te bekijken, te bewonderen, te testen en te beoordelen. Want hoe uniek is dit idee nu eigenlijk echt? Hoe zit het in elkaar? En hoe groot is het probleem dat de uitvinding oplost?

Juryleden bepalen

Om dit te bepalen, hebben de makers een vakkundige vakjury weten op te trommelen. De vakjury bestaat namelijk uit onder meer uitvinder, ontwerper en kunstenaar Eibert Draisma, hoofd inkoop Jasper Schilder van Action en een wisselend bekend gezicht binnen het thema van de aflevering. Denk hierbij onder meer aan boerin Bertie van Boer Zoekt Vrouw (Buiten en Bewegen), Hunted-voorman Marcel van de Ven en De Grote Huisverbouwing-gezicht Albert Stokkers.

De vakjury zal worden bijgestaan door een publieksjury bestaande uit honderd mensen die affiniteit en ervaring hebben met het desbetreffende thema.

Action

De uitvinders van de uiteindelijk zes best beoordeelde vondsten nemen het in de grote finale tegen elkaar op voor de ultieme hoofdprijs: het product gaat daadwerkelijk in productie en komt in de winkelschappen van Action te liggen door heel Europa.

Benieuwd? Kijk dan vanaf vanavond iedere zaterdag om 21:30 uur op SBS6 naar Wat een Uitvinding!.

Meer over