Gort over de grens

Ilja Gort sluit seizoen af met Vincent van Goghs favoriete drankje

NPO 2 - zaterdag 12 februari om 20:40

© AVROTROS
Ilja Gort is in deze aflevering van Gort over de Grens in de Provence, waar hij onder meer een potje jeu de boules speelt in het vestingstadje Saint-Paul-de-Vence. En hij drinkt iets te veel van Vincent van Goghs favoriete drankje, wat hem duur komt te staan.

Velden vol lavendel, veel Vincent van Gogh, olijfbomen en interessante dranken; het komt allemaal voorbij in deze laatste Gort over de Grens, waarin Ilja Gort de Provence verkent.

Ilja Gort

Avignon, Marseille en Aix-en-Provence zijn enkele bekende steden in deze regio in het zuidoosten van Frankrijk. Gort bezoekt onder meer het vestingstadje Saint-Paul-de-Vence, waar hij een potje jeu de boules speelt. Ook geniet hij vanuit zijn auto van de bloeiende lavendelvelden en drinkt hij ’s werelds duurste landwijn.

Vincent van Gogh

En er is nog meer alcohol: het favoriete drankje van Vincent van Gogh blijkt ook bij Ilja Gort goed aan te slaan. Misschien zelfs iets té goed, want de volgende dag heeft hij een kater. Gelukkig is er een kruidenvrouwtje dat hier wel iets tegen weet.

Meer over