Gorts wijnkwartier

Ilja Gort is terug voor een derde seizoen van Gorts Wijnkwartier

NPO 2 - maandag 20 november om 21:10

© AVROTROS
Ook in dit derde seizoen van Gorts Wijnkwartier beantwoordt wijnboer en presentator Ilja Gort weer vragen van kijkers over wijn. Tussen de vragen door geeft Gort geregeld kijkjes in keuken, kelder en wijngaard van zijn eigen chateau.

Het verschil tussen wrang bocht en een mooi glas proeven de meeste mensen wel. Maar welke wijn bij welk gerecht hoort, en hoe lang een geopende fles wijn goed blijft, zijn lastiger kwesties. Gelukkig weet Ilja Gort raad. In Gorts Wijnkwartier beantwoordt hij vragen van de kijkers.

Ilja Gort

Hij weet waarover hij het heeft. Niet alleen verbouwt hij zelf wijn op een chateau in de Bordeaux, maar ook reist hij al jaren Europa door voor programma's over eten en, vooral, drinken. De afgelopen jaren waren dat Italië, Spanje en zijn tweede vaderland Frankrijk. Bijna geen streek bleef onbesproken, bijna geen druif onbenoemd.

Hoewel kenner en liefhebber, heeft Gort aan dikdoenerij een bloedhekel. Het belangrijkste van wijn is dat het lekker is. En dat mogen de kijkers weten ook.

Wanneer is Gorts Wijnkwartier op televisie te zien?

Gorts Wijnkwartier is vanaf 20 november 2023 iedere maandag om 21:12 uur te zien bij AVROTROS op NPO2.

Meer over