Gotti

John Travolta speelt een maffiabaas in Gotti

RTL 7 - dinsdag 20 juni om 22:58

© ftp://193.138.67.49
Zwakke film over het leven van de beruchte maffiabaas John Gotti. John Travolta speelt de hoofdrol, maar dat mag niet baten.

John Gotti was hoofd van de Gambino-familie, een van de beroemde vijf maffiabendes in New York.

Gotti

Hij wist zich in de jaren 70 op te werken van ‘soldaat’ tot chef van de ‘afdeling luchthavenovervallen’. In de jaren 80 werd hij een publiek figuur dankzij de vele rechtszaken die hij wist te winnen (met dank aan de getuigen die op het laatste moment hun verklaring introkken).

Dat daar een film van zou komen is niet gek. Met zo’n verhaal had dat ook prima kunnen uitpakken, want op zich zijn alle ingrediënten aanwezig: moord, roofovervallen, een rechtszaak en zelfs een maffiabruiloft.

Op de een of andere manier is het de makers van Gotti gelukt om de plank volledig mis te slaan. De film ontbeert alle spanning, de acteurs doen maar wat en zelfs de moordpartijen zijn ongeloofwaardig.

Jammer, want zó moeilijk is het nu ook weer niet om een maffiafilm te maken.

John Travolta

John Travolta kreeg de hoofdrol in Gotti niet zomaar: de familie Gotti had de producers gevraagd om hem te casten. 

De acteur draagt in de film accessoires die John Gotti ook echt gedragen heeft. Zo komen een aantal stropdassen uit de persoonlijke collectie van de maffioso.

Volgens Travolta was dat soms best griezelig; vooral in de openings- en slotscène. Daarin draagt hij een jas van Gotti. De acteur vertelde dat hij diens parfum nog steeds kon ruiken.

Meer over