Gouden Televizier-Ring Gala 2020

Knus jubileum in Carré

NPO 1 - donderdag 8 oktober om 20:55

© AVROTROS
Vanuit Koninklijk Theater Carré de rechtstreekse uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Tijdens de show zal blijken welke van de drie genomineerde programma's aan de haal gaat met de Ring, de publieksprijs voor het beste tv-programma.

Het Gouden Televizier-Ring Gala 2020 is terug waar het ooit begon. Na een uitstapje naar AFAS Live is het gala vanaf dit jaar weer terug op het oude honk in Koninklijk Theater Carré. Ditmaal geen bomvolle zaal met publiek, er is slechts plaats voor een select gezelschap. Naast alle genomineerden en enkele bekende en onbekende genodigden blijven de roodpluchen stoelen van het theater grotendeels onbezet. Dat maakt de spanning er niet minder om.

De presentatie is in handen van Dionne Stax en Frits Sissing.

Zes sterren en één Ring

Naast de Ring zijn er zes Televizier-Sterren te vergeven, te weten die voor Beste presentator, beste presentatrice, beste acteur/actrice, beste jeugdprogramma, beste online-videoserie en beste tv-talent. De klapper is uiteraard de Gouden Televizier-Ring. Dit jaar zijn Beste zangers (AVROTROS), Nick, Simon & Kees: Homeward bound (AVROTROS) en Over mijn lijk (BNNVARA) in de race.

Kijkers mogen tijdens het gala stemmen op hun favoriet. Met twee genomineerde programma's van inwoners van het vissersdorp is hoe dan ook 66 procent kans dat de Ring naar Volendam gaat.

Stemmen doe je zo!

Weten hoe je moet stemmen? Kijk dan op de site van Televizier voor een handig overzicht van alle telefoonnummers en sms-codes.

Meer over