Govert naar de oorsprong van de mens

Govert Schilling en de mensheid

NPO 2 - vrijdag 27 augustus om 22:35

© NTR
In zes delen van Govert naar de oorsprong van de mens praat Govert Schilling met diverse wetenschappers over de evolutie van de mens. Hoe is de mensheid ontstaan en waar gaat het naartoe? De wetenschapsjournalist bezoekt ook bijzondere historische locaties.

Govert Schilling is regelmatig op televisie om te praten over sterrenkunde, het vakgebied waarin hij zich specialiseerde. De wetenschapper heeft daarbij nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij erg geïnteresseerd is in de evolutie van de mens. In de zesdelige serie Govert naar de oorsprong van de mens bezoekt hij over de hele wereld bijzondere plekken die meer vertellen over de ontwikkeling van de mensheid.

Voorouders

Natuurlijk krijgt hij daarbij de hulp van gerenommeerde wetenschappers: Schilling praat met deskundigen niet alleen over onze verre voorouders, maar wil ook weten hoe de bevolking zich verder gaat ontwikkelen. De wetenschapsjournalist reist naar historische locaties in onder meer Zuid-Afrika, Duitsland, Spanje en natuurlijk Nederland.

Meer over