Grappige première voor Johan Fretz

Grappige première voor Johan Fretz

NPO 2 - dinsdag 18 augustus om 20:40

© KRO-NCRV
Johan Fretz is de nieuweling van de dag. De cabaretier schreef acht jaar geleden dat hij in 2025 premier van het land wilde zijn. Maar is hij slim genoeg om een van zijn twee tegenstrevers naar huis te spelen?

Nieuwe uitdager in de Slimste mens-studio is Johan Fretz, de cabaretier en schrijver die naamsbekendheid kreeg omdat hij zich voornam in 2025 minister-president van Nederland te zijn. Een loffelijk streven, waarvoor hij nog een jaar of vijf de tijd heeft. Ondertussen waagt hij zich onder ogen van Philip Freriks en Maarten van Rossem aan de vragen van De slimste mens.

De grote Amsterdam Quiz

Fretz houdt wel van een quizje: zo presenteerde hij afgelopen jaar de allereerste editie van De grote Amsterdam Quiz. Daarnaast schrijft hij boeken, met Onder de Paramariboom als voorlopig zijn laatste werk. Voor dit werk - over een roadtrip door zijn moederland Suriname - ontving hij in 2019 de Boekhandelsprijs. Slaagt Fretz erin om het tot en met vrijdag vol te houden in de studio, dan bereikt hij zomaar de finaleweek.

Meer over