De stamhouder

Graven in het oorlogsverleden in nieuwe aflevering van De Stamhouder

NPO 1 - zondag 22 januari om 21:23

© AVROTROS
Samen met zijn zwangere verloofde Ellen gaat Alexander Münninghoff naar Duitsland, om in Beieren een jeugdvriend van zijn vader te ontmoeten. In deze aflevering van De Stamhouder komt hij dus opnieuw meer te weten over zijn vaders oorlogsverleden.

Alexander Münninghoff (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) graaft verder in zijn familiegeschiedenis. Hij probeert zo al schrijvend vat te krijgen op zijn ontwrichte jeugd.

Sallie Harmsen en Matthijs van de Sande Bakhuyzen

Samen met zijn zwangere verloofde Ellen Dormeier (Sallie Harmsen) gaat hij op zoek naar de puzzelstukken. Ze gaan naar Beieren om er een jeugdvriend van zijn vader - een kinderboekenschrijver, maar ook een oud-SS'er - te ontmoeten. Ze worden gastvrij door de man ontvangen. Zo komt het jonge stel steeds meer te weten over het duistere oorlogsverleden van Alexanders vader.

De Stamhouder

Het drama van het achtdelige familie-epos De Stamhouder (AVROTROS) krijgt ook het gewicht door de muziekkeuze. Bart Westerlaken is de filmcomponist van dienst die besloot het Requiem van Mozart in de serie te verwerken.

Meer over