Meezingen met klassieke hits

13 december 2019 12:15 | kijktips | Door Televizier

© https://www.disney-content.de
Grease was dé filmhit van de jaren 70. De musical met John Travolta en Olivia Newton-John wordt dan ook nog geregeld herhaald.

Petticoats, vetkuiven en grote auto’s zijn de ingrediënten voor dé bioscoophit van de jaren 70: Grease.

Grease

John Travolta was 24 en zijn tegenspeelster Olivia Newton-John zelfs al 30, toen ze de rollen van highschool sweethearts Danny en Sandy vertolkten in Grease.

Geen mens die om de leeftijden van de hoofdrolspelers maalde: alle jongens vielen als een blok voor de blonde paardenstaart van de naïeve Sandy en alle meiden gingen voor de vetkuif van de stoere Danny.

De film is gebaseerd op de gelijknamige musical die in 1972 op Broadway te zien was en daar in 1994 een revival beleefde.

Ook in de Nederlandse theaters was de musicalversie van de film een succes, met in de hoofdrol Jim Bakkum, die met zijn negentien lentes qua leeftijd een geloofwaardiger schoolverlater was dan Travolta.

Voor nu is het heerlijk meezingen met klassiekers als ‘Hopelessly devoted to you’, ‘You’re the one that I want’ en ‘Greased lightning’.

Kaskraker

 

Net als de Broadwaymusical werd Grease een enorme hit. Wereldwijd bracht de film bijna 400 miljoen dollar op.

Daarmee stond Grease een tijdlang derde op de lijst van grootste blockbusters aller tijden. Jaws en Star Wars stonden toen op een en twee.

 

Meer over