Grease

Paramount Network eert Olivia Newton-John op eerste sterfdag met Grease

Paramount - dinsdag 8 augustus om 20:30

© Paramount Pictures

Het is vandaag alweer een jaar geleden dat Olivia Newton-John overleed. Om haar op passende wijze te herdenken, zendt Paramount Network dan ook de musicalfilmhit Grease uit. 

Verwacht dus veel petticoats, vetkuiven, grote auto’s en klassiekers als Hopelessy devoted to you en You're the one that I want.

Olivia Newton John

Op deze dinsdag 8 augustus is het precies één jaar geleden sinds het trieste verlies van een waar icoon in de entertainmentindustrie, Olivia Newton-John. Wie haar naam in beeld ziet verschijnen, zal vast snel denken aan Grease, de musicalfilmhit waarmee ze de harten van miljoenen fans van over de hele wereld veroverde. Ze liet een onuitwisbare indruk achter met onder meer haar ongeëvenaarde zangtalent en charismatische persoonlijkheid.

Grease

Zo onuitwisbaar dat de film uit 1978 zelfs in 2023 weinig tot geen introductie meer nodig heeft. Alle film- en musicalfans weten namelijk nog wel dat Grease draait om de Australische tiener Sandy (Olivia-Newton John) die haar vakantie doorbrengt in Amerika en daar verliefd wordt op Danny (John Travolta).

Als haar ouders besluiten om in Amerika te blijven, komt Sandy op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Alleen van een 'lang en gelukkig' einde is geen sprake. Danny blijkt zich op school totaal anders voor te doen dan op de vakantie: van de romantisch en lieve jongen die ze leerde kennen, is weinig meer over. Zo ook van haar interesse...

Grease is vanavond om 20:30 uur te zien op Paramount Network. Deze tv-zender is te zien op Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13.

Meer over