Gremlins

Gremlins: een monsterlijk kerstcadeau

NET 5 - donderdag 30 december om 22:35

© Turner
Het is al bijna Kerstmis en Randall heeft nog steeds geen kerstcadeau voor zijn zoon Billy (Zach Galligan). Gelukkig vindt hij in een winkel een klein, schattig beestje: een mogwai.

De eigenaar van de winkel geeft Randall drie simpele regels voor de verzorging van Gizmo de mogwai.

Gremlins

Randall vertelt die regels ook aan Billy als hij hem het cadeau geeft: Gizmo mag niet nat worden, hij mag niet in aanraking komen met fel licht en – last but not least – Gizmo mag na middernacht ab-so-luut niet meer eten.

Je kunt er bijna donder op zeggen dat Billy in Gremlins die regels gaat overtreden. En warempel: eerst schrikt Gizmo zich een hoedje van de flits van een fotocamera.

Niet veel later kiepert Billy's klasgenoot Pete per ongeluk een glas water over het beestje heen.

Prompt schieten er uit Gizmo's rug vijf nog kleinere, nog schattigere mogwai's. Door water gaat hij zich dus voortplanten.

Mogwai

En die laatste regel? Jawel hoor: Billy voert de mogwai's na middernacht een portie fried chicken. En dan breekt de hel los.

De eens zo schattige beestjes veranderen in gremlins, sadistische monstertjes die een ware chaos veroorzaken in het dorp waar Billy woont.

Billy en zijn vriendinnetje Kate (Phoebe Cates) proberen samen Gizmo en de andere gremlins te stoppen. Of het ze lukt het kerstfeest te redden? Je ziet het in Gremlins.

Meer over