Greta

Chloë Grace Moretz trapt in de val van een psychopaat in thriller Greta

Film1 Prem - zondag 11 december om 20:30

© Film Premiere (Splendid)

Pak de popcorn erbij. Film1 Premiere zendt vanavond de sfeervolle en bloedstollende thriller Greta uit met Chloë Grace Moretz en Isabelle Huppert in de hoofdrol. 

De opnames van deze film waren met name voor Chloë Grace Moretz geen pretje!

Greta

De sfeervolle thriller Greta van Oscarwinnaar Neil Jordan (bekend van The Crying Game) draait om de jonge Frances die samen met haar beste vriendin in New York woont. Voor vele jongeren klinkt dit waarschijnlijk als een ware droom, maar niets is minder waar in deze film.  Frances rouwt namelijk nog altijd om haar net overleden moeder en voelt daarom nog maar weinig vreugde. Tot ze op een dag de weduwe Greta (Isabelle Huppert) ontmoet.

Vriendschap met een psychopaat

Als een waar moederfiguur ontfermt deze mysterieuze vrouw zich over Frances en er lijkt dan ook langzaam een bijzondere, intieme vriendschap te ontstaan. Wat Frances alleen niet door heeft, is dat Greta niet helemaal zegt wie ze is. Onder de oppervlakte ontpopt ze zich namelijk als een geobsedeerde psychopaat. Met alle gevolgen van dien.

Chloë Grace Moretz

De bovenstaande beschrijving klinkt misschien nog wat vlak, maar dat is deze film allesbehalve. Voor een bepaalde scène moest het personage van Brain on Fire-actrice Chloë Grace Moretz bijvoorbeeld urenlang in een kist doorbrengen. Een ware nachtmerrie. "Ik heb claustrofobie dus ik heb wel degelijk doodsangsten uitgestaan in die kist. Het was een echte kist die zó klein was dat ik er niet eens mijn benen in kon strekken", vertelde de actrice al aan HLN.be. "Ik heb heel hard mijn best moeten doen om niet telkens in huilen uit te barsten en om mijn hartslag onder controle te krijgen."

Greta is vanavond om 20:30 uur te zien op Film1 Premiere. Liever later kijken? Dat kan via Film1 On Demand.

Meer over