Grey's Anatomy

Het Seattle Grace Hospital opent haar deuren weer, en dat betekent nieuwe verwikkelingen in het soapy ziekenhuisdrama dat Grey’s anatomy heet. 

Sores
Ook in het achtste seizoen zal het niet zo zeer draaien om de patiënten en hun kwalen als wel om de sores van de dokters. Waar waren we gebleven? Meredith Grey (Ellen Pompeo), de hoofdpersoon van de serie, heeft gefraudeerd met de resultaten van een onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De chirurge wilde de vrouw van hoofd Richard Webber, Adele, op die manier aan de benodigde medicijnen helpen. Nu ze is geschorst, kan ze zich geheel wijden aan de zorg voor Zola, een adoptiebaby uit Afrika.

Heftige verhaallijn
Maar haar echtgenoot Derek Shepherd (Patrick Dempsey) wil geen kind opvoeden ‘met iemand die het verschil tussen goed en kwaad niet weet’. Hun wankele relatie komt daardoor verder onder druk te staan. Een andere heftige verhaallijn die het ziekenhuisleed in de schaduw stelde, was die met Callie Torres en haar vriendin Arizona Robbins.

Woede
Callie bracht na een auto-ongeluk voortijdig een dochtertje ter wereld, verwekt door dokter Mark Sloan, en... trouwde met Arizona. Cristina Yang twijfelde intussen of ze moest kiezen voor haar (nog ongeboren) kind, of haar carrière . Dit tot woede en onbegrip van haar man, Owen Hunt... Hoe gaat dat allemaal aflopen?

'All boys episode' 
Shona Rhimes, het brein van Grey’s anatomy, heeft drie dingen laten doorschemeren: dat het goed komt tussen Cristina en Owen, dat Meredith en Derek voor elkaar zijn gemaakt (lees: niet zullen scheiden) en dat er een aflevering op het programma staat waarin alleen mannen meedoen, een ‘all boys episode’. Ellen en Patrick blijven Op wat bijrollen na verandert er niets aan de personeelsbezetting.

Patrick Dempsey
Ellen Pompeo en Patrick Dempsey blijven, ondanks eerdere berichten over het tegendeel, tot het eind van het seizoen. Wat er daarna gebeurt, is een ander verhaal. In 2012 lopen de contracten van de twee sterren af en ze hebben beide aangegeven dat de muren van het Seattle Grace Hospital zo onderhand op hen afkomen.

 

Reageren