Grey's anatomy

Het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy te zien op SBS9

SBS 9 - zondag 12 maart om 17:47

© https://www.rtlpresse.be
In het ziekenhuis van Grey's Anatomy is het aan de start van het zeventiende seizoenen en al chaos. De coronapandemie is een maand geleden uitgebroken, dus moeten de artsen alle zeilen bijzetten om de vele patiënten te helpen. Meredith gaat er bijna aan onderdoor.

Waar de makers van Goede Tijden, Slechte Tijden er bewust voor hebben gekozen om de coronapandemie te mijden, is dat bij de ziekenhuisserie Grey's Anatomy een ander verhaal. In dit zeventiende seizoen is namelijk een centrale rol weggelegd voor de pandemie.

Coronavirus in Grey's Anatomy

De makers vinden dat enkel logisch, zo stelde zij eerder. "Het is onmogelijk om een langlopende medische serie te zijn en dan niet het medische verhaal van ons leven te vertellen" aldus uitvoerend producente Krista Vernoff in de Amerikaanse show Quaranstreaming: Comfort TV That Keeps Us Going

Net als voor iedere nieuwe reeks van Grey's Anatomy gingen de schrijvers voor het zeventiende seizoen in gesprek met echte artsen. "Het voelde als therapie. Wij waren voor hen de eerste met wie ze echt konden praten over hun ervaringen. Ze stonden letterlijk te trillen en probeerden niet te huilen. Ze praatten over de gebeurtenissen alsof ze uit een oorlog kwamen." Lees er hier alles over.

Zeventiende seizoen

Natuurlijk zal er in dit zeventiende seizoen ook genoeg ruimte zijn voor de nodige humor en romantiek. Alleen is dat in de eerste aflevering nog niet te merken. Vanavond is eerst te zien welke impact de pandemie heeft op Meredith, Bailey en de rest van de Gray Sloan-dokters die zich aan de frontlinie van een nieuw tijdperk bevinden.

Meer over