Groeten van Gerri

Frank Lammers goes viral

SBS 6 - zaterdag 22 augustus om 20:30

© Millstreet Films
Tijdens eens van zijn digitale lessen heeft een leraar per ongeluk geen broek aan. Het filmpje dat zijn leerlingen daarvan maken gaat viraal.

Tijdens de coronacrisis lag de Nederlandse filmindustrie compleet op zijn gat. Nou ja, compleet. Met minimale middelen wist acteur Frank Lammers midden in die crisis tóch een volwaardige film uit de grond te stampen.

Groeten van Gerri

Groeten van Gerri heet het stukje huisvlijt. De film gaat over scheikundeleraar Gerri van Vlokhoven (Frank Lammers).

Net als al zijn collega's geeft Gerri zijn lessen tijdens de coronacrisis via Zoom. Bij een van zijn lessen maakt hij een 'klein' foutje: hij vergeet een broek aan te trekken.

Het filmpje dat zijn leerlingen maken van Gerri die in zijn onderbroek les staat te geven gaat als een lopend vuurtje rond op het web. Gerri gaat, kortom, viraal.

Hij schaamt zich rot. Totdat webcamgirl Chanana (Sanne Langelaar) hem de voordelen van zijn onlineroem laat inzien. 

Frank Lammers

Bijna alle acteurs in Groeten van Gerri namen hun scènes zelf thuis op. Gewoon met hun webcam, daar kwam geen cameraploeg aan te pas.

Alleen voor de scènes in het appartement van Gerri gebruikte hoofdrolspeler en regisseur Frank Lammers een piepkleine crew. Een cameraman en een geluidsman, dat was het.

Verder deed Lammers alles zelf. Hij deed zijn make-up, verzorgde zijn kleding en kleedde zelf de set aan.

"Ik moet heel veel zelf doen," vertelt Lammers aan De Filmkrant, "Nu blijkt dat al die mensen op de set toch wel een functie hebben."

Meer over