Guilt

Tweede seizoen Guilt van start

BBC First - donderdag 20 januari om 20:00

© aleksandra.biardzka@bbc.com
Twee jaar na de gebeurtenissen in het eerste seizoen van Guilt komt de veroordeelde advocaat Max McCall op vrije voeten. Hij wil zijn leven weer opbouwen, maar zijn oude vrienden en collega's zitten niet op hem te wachten.

Het Schotse antwoord op Fargo, zo werd de misdaadserie Guilt ontvangen in de Britse pers. Het tweede seizoen, dat deze week van start gaat, begint met de vrijlating van de corrupte advocaat Max McCall (Mark Bonnar), die een gevangenisstraf heeft uitgezeten voor de streken die hij en zijn broer in het eerste seizoen hebben uitgehaald.

Mark Bonnar

Max probeert dan ook aan de start van dit tweede seizoen zijn leven in Edinburgh weer op te bouwen. Omdat zijn vroegere misdaadpartner Roy Lynch (Bill Patterson) niets meer van hem wil weten, zoekt hij hulp bij privédetective Kenny Burns (Emun Elliott). Deze vroegere vriend werd door Max in de steek gelaten en kampt met een alcoholverslaving, maar wil hem toch een tweede kans geven. Dan krijgt Max geheel onverwacht bezoek van Roy, die met een ernstig probleem zit.

Meer over