Guns Akimbo

Erop of eronder voor Daniel Radcliffe in Guns Akimbo

RTL 7 - maandag 20 juni om 20:29

© http://assets.viasat.pawa.tv/
In Guns Akimbo belandt een jongen in een soort levend computerspel. Het is allemaal echt, dus als hij doodgaat kan hij niet opnieuw beginnen.

Bizarre actiefilm die zich afspeelt in de nabije toekomst waarin een heftig spel iedereen aan zijn scherm gekluisterd houdt.

Guns Akimbo

Dat spel, Skizm, is een soort live-variant op Grand Theft Auto; échte mensen die de strijd met elkaar aanbinden, tot de dood erop volgt. En dat alles gefilmd vanuit alle mogelijke hoeken zodat het publiek mee kan genieten.

Een van die kijkers is Miles (Daniel Radcliffe), een computerprogrammeur die op zijn werk wordt gekleineerd en dat thuis op internet afreageert op de makers van Skizm. Dat komt hem duur te staan.

Die makers brengen hem in Guns Akimbo een bezoekje. Voor Miles het in de gaten heeft hebben ze twee automatische pistolen aan zijn handen vastgeschroefd en is hij de volgende tegenstander in het spel.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe hoefde niet lang na te denken of hij de hoofdrol in Guns Akimbo wel wilde spelen. Al voor hij het script uit had, had hij eigenlijk al beslist.

“Ik vond het meteen interessant en was benieuwd hoe ver ze het concept hadden doorgevoerd. Toen ik begon te lezen, zag ik het meteen: heel ver.”

De echte beslissing kwam volgens de acteur niet veel later:

“Ongeveer op pagina 10 van het script krijgt mijn personage de pistolen aan zijn handen. Daarna komen een paar scènes waarin hij met die dingen gewone dingen probeert te doen: zich aankleden, naar de wc gaan, dat werk.”

“Zo'n beetje op dat moment dacht ik al ‘waarschijnlijk ga ik dit doen’. Ik vond de combinatie tussen het cartoonachtige geweld en het feit dat de film zichzelf niet zo serieus neemt gewoon heel interessant.”

Meer over