Guys and Dolls

Een zingende Marlon Brando en Frank Sinatra in Guys and Dolls

BBC 2 - woensdag 22 december om 16:40

© Turner
Frank Sinatra en Marlon Brando zingen en dansen er in de musicalklassieker Guys and Dolls vrolijk op los.

Marlon Brando is niet een acteur die veel wordt geassocieerd met musicals. Toch speelt hij een van de hoofdrollen in deze verfilming van de succesvolle Broadwaymusical Guys and Dolls.

Guys and Dolls

Brando is Sky Masterson, een gangster uit New York die een bijzondere weddenschap sluit met gokker Nathan Detroit (Frank Sinatra).

Die denkt dat Sky de erg brave Sarah (Jean Simmons) niet zover zal krijgen dat ze met hem mee gaat lunchen in Havana. Het lukt hem toch: Masterson belooft haar dat hij de donderdag erop twaalf zondaars zal meenemen naar haar gebedsmiddag.

Sarah en Sky worden, hoe kan het ook anders, verliefd op elkaar. Een stel goede liedjes en een sterke cast maken van Guys and Dolls een vrolijke musicalklassieker waarin Brando laat zien dat hij best een aardig mopje kan zingen.

Frank Sinatra en Marlon Brando

Het is toch een beetje raar: je maakt een musical en dan geef je niet-zanger Marlon Brando de belangrijkste rol. En dat terwijl je met Frank Sinatra een fantastische zanger in een bijrol hebt.

Sinatra zelf was daar ook niet echt blij mee. Hij vond dat hij de rol van Sky Masterson had moeten krijgen.

Vrienden zijn ze op de set van Guys and Dolls dan ook niet geworden. In tegendeel: uiteindelijk communiceerden ze op de set alleen nog maar via tussenpersonen met elkaar.

Meer over