Hachi: A Dog's Tale

Hondstrouw aan Richard Gere

SBS 9 - dinsdag 1 juni om 20:30

© E One Entertainment
Elke dag komt de hond Hachi zijn baasje ophalen van het station. Ook wanneer dat na een dramatische gebeurtenis niet meer nodig is. 

Een leraar (Richard Gere) vindt een eenzame puppy op het perron. Hij besluit het beestje mee naar huis te nemen. Aanvankelijk voor één nachtje, want zijn vrouw ziet het niet zitten om een hond te hebben.

Hachi

Maar het asiel zit vol, de dochter vindt het pluizige beestje lief en uiteindelijk mag hij toch blijven. De familie doopt hem Hachi.

Er ontstaat in Hachi: A Dog's Tale een bijzondere band tussen de hond en zijn baasje. Elke dag wandelt Hachi geheel zelfstandig naar het station om daar op zijn baasje te wachten.

Een dramatische gebeurtenis zorgt er na een tijdje voor dat het leven van het gezin ingrijpend verandert. Daarna laat Hachi zien dat de band tussen hond en baas onverwoestbaar is.

Richard Gere

Regisseur Lasse Hallström (Chocolat) verfilmde dit waargebeurde verhaal. De Zweedse regisseur wist met Richard Gere een grote naam voor de hoofdrol te strikken.

Die genoot van zijn werk met de hond. In een interview naar aanleiding van Hachi: A Dog's Tale vertelde hij:

"Het was een uitdaging. In tegenstelling tot mensen kunnen honden moeilijk liegen. Ze kunnen niet doen alsof. Ze mogen je, of ze mogen je niet. En als ze je niet mogen, kun je het vergeten.”

Meer over