Hail, Caesar!

Josh Brolin dresseert Hollywoodsterren

NET 5 - donderdag 6 augustus om 23:30

© https://presseportal.zdf.de/
Eddie Mannix is gewend brandjes te blussen als producent. Maar wanneer een van zijn grootste sterren wordt ontvoerd, zit hij met een groot probleem.

Eddie Mannix (Josh Brolin), producent maar vooral probleemoplosser bij de grote filmstudio Capital Pictures, moet de ontvoerde filmster Baird Whitlock (George Clooney) opsporen zonder dat pers en publiek doorhebben wat er aan de hand is.

Hail, Caesar!

Het leven van Mannix is er een van non-stopactie: castingproblemen, productieproblemen, de studiosterren op één lijn houden en ervoor zorgen dat de studio negatieve publiciteit vermijdt. Dat laatste is al lastig genoeg, zeker nu Mannix geen idee heeft waar de grote filmster Whitlock zou kunnen zijn. 

Filmliefde

Films over het maken van films werken het beste als de liefde voor het medium erin terug te zien is. Bij Hail, Caesar! zit dat wel snor: regisseurs Joel en Ethan Coen hebben hun film helemaal volgepropt met hun liefde voor cinema. Cinefielen kunnen hun hart ophalen bij verwijzingen naar klassieke westerns, epische films over de Romeinen en de groots opgezette musicals van de jaren 50, een tijd die bekendstaat als de golden age van Hollywood.

Capitol Pictures

De fictieve filmstudio Capitol Pictures verscheen al in een eerdere film van de gebroeders Coen, Barton Fink. Deze film speelt zich een decennium eerder af. Er bestond vroeger wel een Britse film-en distributiebedrijf met de naam Capitol Films. 

 

 

 

Meer over