Halloween

Michael Myers is terug in Halloween!

Viaplay TV - zondag 10 september om 23:35

© Buena Vista International
Veertig jaar geleden sloeg Michael Myers tijdens Halloween aan het moorden. Nu is hij terug om zijn karwei af te maken.

Ook in deze Halloween-film (er zijn er sinds 1978 maar liefst dertien gemaakt) zien we een man met een eng masker op.

Halloween

Dat is natuurlijk niemand minder dan Michael Myers. In 1978 sloeg hij tijdens Halloween aan het moorden nadat hij ontsnapt was uit een inrichting. Sindsdien zit Myers weer opgesloten in een inrichting, maar daar weet hij in Halloween uit te ontsnappen. Hij zet meteen koers naar Haddonfield, het plaatsje waar hij veertig jaar geleden dood en verderf zaaide.

Myers lijkt vast van plan zijn karwei uit 1978 af te maken. Met andere woorden: hij wil Laurie (Jamie Lee Curtis), die destijds wist te ontkomen, alsnog vermoorden. Maar Laurie wist dat dit ooit zou komen. Nu die gevreesde dag eindelijk is aangebroken, heeft ze zich verschanst in haar zwaarbewaakte huis.

Meer dan een originele horrorfilm is deze Halloween vooral een ode aan de klassieker van John Carpenter. 

En, hoe geslaagd die ode ook is, aan het origineel kan hij niet tippen, al doet Halloween het stukken beter dan al die flauwe vervolgen van de afgelopen veertig jaar.  Ook deze film kreeg weer vervolgen. In 2021 verscheen Halloween Kills en op 13 oktober verschijnt Halloween Ends in de bioscopen.

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis wist niet zeker of ze wel in deze nieuwe Halloween wilde spelen. Jake Gyllenhaal haalde haar over. De families van beide acteurs zijn goed bevriend. Curtis noemt Gyllenhaal zelfs haar ‘officieuze petekind’.

Curtis is niet de enige Halloween-veteraan die terugkeert: ook Nick Castle en P.J. Soles hebben een rolletje. John Carpenter produceerde de film. De soundtrack van de klassieker, die hier weer te horen is, is ook van zijn hand.

Klinkt die muziek bekend? Dat kan: het creepy deuntje is ook gebruikt als spannend muziekje in kinderserie Bassie en Adriaan.

Meer over