Hancock

Superheld Will Smith is niet populair

Veronica - zaterdag 13 maart om 21:50

© c2008 Columbia Pictures Industries, Inc. and GH Three LLC All Rights Reserved. **ALL IMAGES ARE PROPERTY OF SONY PICTURES ENTERT
Sommige superhelden zijn razend populair bij het volk. Hancock niet. Gelukkig heeft hij één fan: een pr-man wiens leven hij redt wil hem helpen zijn imago op te vijzelen.

Hancock (Will Smith) is geen doorsneeheld. Hij is chagrijnig, drinkt, vloekt, en laat bij zijn reddingsacties vaak een spoor van vernieling achter. Ondanks zijn superheldendaden is de stad Los Angeles niet blij met hem. De bewoners joelen hem uit.

Hancock

Als Hancock het leven van Ray Embrey (Jason Bateman) redt, krijgt hij eindelijk wel de waardering die hij zoekt. Marketingman Ray is dolblij met Hancock.

Om die dankbaarheid te uiten, biedt hij aan Hancocks publieke imago wat op te vijzelen. Rays eerste stap: Hancock moet zich zelf ook wat beter gaan gedragen.

Hancock opvoeden blijkt moeilijker dan verwacht, vooral als hij gevoelens lijkt te hebben voor Rays vrouw Mary (Charlize Theron). Deze mysterieuze schone is niet helemaal eerlijk over wie ze is.

Hancock weet het zeker: hij kent haar ergens van. Maar waarvan?

Will Smith

De makers van Hancock hebben een lange adem. Het script zwom al ruim tien jaar door Hollywood rond voordat de film uiteindelijk gemaakt werd.

En steeds zou een andere Hollywoodster superheld Hancock gaan spelen. Naast Will Smith waren ook George Clooney, Ben Affleck, Matt Damon en Leonardo DiCaprio in de race voor de hoofdrol.

Meer over